Dog's Health - fyzioterapie, rehabilitace a masáže psů

Masarykovo náměstí 43, 538 03 Heřmanův Městec Pardubický kraj

  • Mobil: +420 775 043 930 - Potužáková
  • IČO: 05420351

Popis činnosti

Zabýváme se fyzioterapií, rehabilitací a masážemi psů, abychom mohli pomoci ke zlepšení jejich zdravotního stavu.

Naše služby jsou určeny pro psy po operacích, zraněních, při kterých následuje rekonvalescence. Dále pro aktivní psy, kteří zatěžují svůj pohybový aparát ale také pro "gaučáky", kterým budete chtít dopřát chvíli péče.

Služby:

  • Rekondiční masáže
  • Sportovní masáže
  • Spoušťové body „Trigger points“
  • Dornova metoda
  • Cvičení na balančních pomůckách

Rekondiční masáž:
Je masáž celého těla psa, která přispívá k celkové regeneraci svalů, prokrvení, odstranění svalového napětí a uvolnění. Je velmi důležitá při rekonvalescenci psa po onemocnění či zranění. Podporuje také lymfatický systém a má velmi kladný vliv na psychiku psa.

Sportovní masáž:
U psů se sportovním zaměřením, nebo i jen u velmi aktivních psů, kteří mají fyzickou zátěž, dochází k častému přetěžování svalů. Sportovní masáž se tedy nejčastěji zařazuje před výkonem, aby se sval zcela prokrvil a mohl plnit svoji funkci při následujících výkonech. Zároveň (potencionálně chrání) před nežádoucími zraněními.

Spoušťové body „Trigger points“:
Spoušťové body se objevují ve svalech nejčastěji po přetížení. Tyto malé uzlíčky jsou velmi bolestivé na dotek, mohou způsobit jak svalové napětí, tak i bolest svalů vzdálených od spoušťového bodu. Následkem toho může být ochablost svalů a celkové omezení pohybu. Po odstranění spoušťových bodů je vždy vhodné posílení oslabených svalů a dostatečný strečink.

Dornova metoda:
Je velmi efektivní manuální terapie, která se zaměřuje na navrácení obratlů, kostí do kloubních pouzder a zrotovaných kloubů do správného postavení. Dornova metoda probíhá za aktivního pohybu ošetřované oblasti. Díky ošetření dochází k výrazné úlevě od bolesti, většímu rozsahu pohybu, uvolnění svalového napětí a také velmi kladně ovlivňuje psychický stav zvířete, který se zlepšuje po fyzické úlevě.

Cvičení na balančních pomůckách:
Je pro psy velmi zábavná a hravá metoda posilování, trénování a cvičení. Pejsci musí udržet balanc na nestabilní ploše, což je velmi náročné, a tím se zapojují jak velké svalové skupiny, tak i kosterní svalstvo. Stupně náročnosti cvičení se dají pro pokročilé samozřejmě zvyšovat a zkouší se obtížnější balanční cviky. Cvičení na balančních pomůckách je vhodné jak pro psy se sportovním zaměřením tak i pro ty méně aktivnější.

Odeslat poptávku nebo dotaz: Dog's Health - fyzioterapie, rehabilitace a masáže psů

Otevírací doba: Dle telefonické domluvy
Masarykovo náměstí 43, 538 03 Heřmanův Městec